Pese sohvasi - höyryllä.

Miksi sohvan peseminen on niin vaikeaa? Usein sohvan kankaaseen saa aikaiseksi vain ”puhtaan tahrakohdan” siihen missä likainen kohta sijaitsi.  Koska sohvan puhtaanapito on vaikeaa, sitä pestään aivan liian harvoin.


Kuinka sohva pestään?

Sohva joutuu päivittäin kovalle käytölle. Siinä juodaan kahvia tai syödään välipalaa. Tai ehkä koirasi loikoilee siinä vierelläsi? Totta kai sohvaa tulee käyttää, mutta ei ole yllättävää, että sohvaasi ajan kuluessa tulee kaikenlaisia tahroja ja likaa. Voi olla todella ärsyttävää, kun koko koti on puhdas mutta sohvan tahrat eivät siivottaessa häviä mihinkään.


Ennen kuin aloitat

Mikäli et katsonut sohvan puhdistus- ja pesuohjeita sitä ostaessasi, niin tee se nyt.   Valmistajalla on usein mainioita vinkkejä ja ohjeita millaista puhdistusta juuri sinun sohvasi kaipaa, joten neuvoja on syytä noudattaa. Jotkut sohvat on helppo puhdistaa, ja joidenkin puhdistaminen ei onnistu oikein millään. Erilaiset verhoilukankaat saattavat tarvita aivan erilaisen puhdistustavan.


Aloita sohvan piilossa olevasta osasta

Kun olet päättänyt pestä sohvasi höyryllä, on tärkeää muistaa ensin kokeilla puhdistusta sohvan osaan, joka on piilossa katseilta. Silloin voit todeta, että puhdistus sopii sohvalle eikä siihen tule värjäytymiä.


Höyrypuhdistuksella poistat tahrat sohvastasi helposti. Höyry tappaa myös bakteerit, poistaa pahat hajut ja irrottaa lian kankaasta. Höyrypesuria käytät sohvalla samalla tavalla kuin imuroitaessa. 

 

Höyrymopissa voi olla myös mukana lisälaitteita, joilla helposti käsittelet sohvan toppaukset tai poistat hajuja. Sohvan puhdistus höyryllä on erinomainen vaihtoehto silloin, kun haluat välttää kemiallisia puhdistusaineita.

Kun olet todennut, että sohvallesi sopii höyrypuhdistus:

Lue höyrymopin käyttöohje ja sohvasi puhdistusohjeet. Sohvasi kestää ehkä pesua, mutta ei höyrypesun muodostamaa korkeaa lämpötilaa. Imuroi sohva ensin, jotta saat kaiken irtolian ja roskat pois. 

  1. Valitse katseelta piilossa oleva sohvan osa, vaikka sohvan sisältä tai jos sinulla on irtopala sohvan kankaasta.
  2. Kun olet puhdistanut koko sohvan höyryllä, anna sen kuivua hyvin. Älä istu sohvalla sen ollessa kostea. Jos voit pitää ikkunoita auki, niin tuuletus nopeuttaa sohvan kuivumista.
Hanki parhaat tarjoukset ensin
Tilaa Tvins uutiskirje. Pääset hyötymään ainutlaatuisista tarjouksista ja saat aina ensimmäisenä viimeisimmät tuoteuutiset ympäri maailmaa.